Sveti Konstantin en Helena

Sveti Konstantin en Helena is gelegen in een natuurpark op ca. 7 km ten noorden van de stad Varna. Het is een kuuroord/badplaats met grote en kleine familiehotels. Het ligt verscholen in parken met oude cipressen en naaldbomen. De kustlijn bestaat uit vele kleine, beschutte zandstrandjes.

pic4.jpg

pic5.jpg

Het is een paradijs voor vissers, rustzoekers, strand- en natuurliefhebbers. In het sfeervolle centrum ligt een geheel nieuw openbaar thermaal bad "Aquahouse". Diverse baden met een temperatuur oplopend van 24 tot 42 graden Celcius. Diverse Thermale saunas en alle denkbare Wellness therapieen. Open 365 dagen per jaar. Dagkaart € 10,-. Dit bad werkt heilzaam op vele lichamelijke gebreken. Tevens vindt men diverse soorten souvenirwinkeltjes, kraampjes, leuke barretjes en voortreffelijke restaurants.

Voor het drukke uitgaansleven 24/24, kan men 7 km noordelijker naar Goudstrand. (Golden Sands)

 

Holiday House Varna, biedt de kans aan elk persoon om zijn vakantiewensen te vervullen. 

 

Gastenreacties:

  • “Dit hadden we niet kunnen bedenken dat Bulgarije zoveel te bieden heeft.”
  • “Zo’n mooi winkelcentrum zie je hier in Nederland niet en bij het strand die loungebedden en stoelen, ’t zag er allemaal picobello uit.”
  • “Het eten is er heerlijk, ik denk wel veel beter dan in Frankrijk en daarbij zo goedkoop, onbegrijpelijk!”
  • “Het doet niet onder voor Saint Tropez, maar hier zit ik op een geweldig strandterras met een cappuccino voor slechts € 1,50 .”
  • “Thracian cliffs golf course, de zwaarste maar ook een van Europa ’s mooiste speelvelden, niet goedkoop maar de moeite waard om nog eens terug te komen.”
  • “Geweldig om die duizenden ooievaars zo dichtbij over te zien vliegen, wij werden er opgewonden van.”
  • “Dat er veel positieve energiestraling in het Stenen Bos is nam ik met een paar korrels zout, maar een feit is dat ik na het bezoek aan het Stenen Bos, mij al wekenlang goed voel.”

 

IMG_0298.JPG                 IMG_0322.JPG

60ste verjaardag september 2011 317.jpg

Bulgarije 042.jpg            Bulgarije 048.jpg

Bulgarije 052.jpg

 

 

 

Aladzha Klooster
Het Aladzha klooster is het best bewaarde, in de rotsen uitgehakte klooster uit de 6de eeuw. De kluizenaars die zich hier vestigden, groeven tientallen cellen en kamers in de kalksteenkliffen. Er zijn ook sporen van bewoning in de steentijd ontdekt. De grotten zijn nu verbonden door stevige metalen trappen.
Het ligt slechts 4 km noordelijk van het appartement in de bossen en is zeker een bezoek waard.

 

Andere bezienswaardigheden
Andere bezienswaardigheden in de nabije omgeving zijn: Natuurreservaat Kamchiya, Kaap Galata. Stenen Bos, Albena, Balchik en Kaliakra.

Al deze bezienswaardigheden zijn als dag(deel) excursies vanuit Holiday House Varna te boeken. Uw privé chauffeuse Svetlana Petrova vertelt u over, en brengt u voor slechts € 8,-/uur en € 0,35/km naar, de gewenste bezienswaardigheden. Maximale groepsgrootte 4 personen.


Vliegveld Varna
Het appartement is slechts 17 km van het vliegveld Varna verwijderd, circa 30 taximinuten.